sobota 23. júna 2012

Cirque du Soleil: Alegria, Wien :-)

Včera - v piatok 22. 06. 2012 som sa s priateľmi z klubu Lovenie zúčastnila predstavenia vo Viedni Cirque du Soleil. Je to súbor viac ako 55 špičkových umelcov zo 17 zemí sveta. Ich najúspešnejšie predstavenie je ALEGRIA - španielské slovo, ktoré znamená šťastie, radosť a jasot. Umelci predviedli skvelé akrobacie v čarovných kostýmoch a celkové "pozadie" dotvárala aj nádherná hudba so spevom. Pódium sa mi zdalo na pohľad malé, ale čo všetko na ňom dokázali predviesť a teda následne aj predviedli: klobúk dole!

Odchádzali sme vlakom zo stanice v Petržalke a do vystúpenia sme mali ešte 3 hodiny čas, tak sme sa išli potúlať mestom. Počasie nám prialo až veľmi, tak sme sa schladili zmrzlinou.


Jožko s dcérou Martinkou a "cvakla" nás Veronika. S Majom a Martinom sme sa stretli až vo viedenskej mestskej hale. Prešli sme sa rôznymi uličkami, od Stephansplatz až cez Kärtner Straße.

Na konci ulice na veľkom plátne
 premietajú úryvky z opery. Ľudia majú možnosť pristaviť sa, popočúvať a kochať sa kultúrnym zážitkom. Hoci sme sa nezdržali (už nás tlačil čas), veľmi sa mi to páčilo. Ale ja sa vrátim... :-)




Chvíľu aj spŕchlo a mne sa podarilo zachytiť, keď sme cestovali metrom, krásnu dvojitú dúhu. Tak sme sa rozplývali aj prírodnými krásami.


A už sme sa dostali k Viedenskej mestskej hale, kde sa vystúpenie konalo. Rada: ak tam niekedy pôjdete, v metre je označená ako Burgasse - Stadthalle.


Zaujali sme naše miesta :)

Keďže bolo zakázané fotografovať, niekoľko obrázkov som stiahla z internetu.

Títo dvaja mímovia predvádzali rôzne, poviem to úplne detsky, šašoviny :-D
Mne sa páčili.







Predstavením - krásnym spevom viedla "biela víla".


Úžasnééé...


"Tajomnééé"...


Skvelééé...

Vystúpenie stálo naozaj za to. Skončilo o 22.20 hod. a nám o 22.47 hod. odchádzal vlak. Ale s taxi sme to akurát stihli. Hoci sme do Bratislavy prišli mierne unavení a zívajúci, kultúrny zážitok a spolu strávené popoludnie stáli za to :-)))

Pozrite si krátku ukážku: záverečná pieseň Alegria :)

http://www.youtube.com/watch?v=-Pdb6lvSQKA&feature=related







































































































































































































Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára